Klei blokken & schijven

14 producten

12 24
 1. Meguiar's Detailing Clay Aggressive - Rood
  Meguiar's Detailing Clay Aggressive - Rood
  € 41,31 Adviesprijs € 52,49
 2. Meguiar's Detailing Clay Mild - Blauw
  Meguiar's Detailing Clay Mild - Blauw
  € 41,31 Adviesprijs € 52,49
 3. Meguiar's Quik Clay Starter Kit
  Meguiar's Quik Clay Starter Kit
  € 22,22 Adviesprijs € 25,99
 4. Meguiar's Smooth Surface Clay Bar 50g
  Meguiar's Smooth Surface Clay Bar 50g
  € 13,96 Adviesprijs € 15,59
 5. Meguiar's Smooth Surface Clay Kit
  Meguiar's Smooth Surface Clay Kit
  € 30,49 Adviesprijs € 35,95
 6. FINIXA Kleipad 150mm Velcro
  FINIXA Kleipad 150mm Velcro
  € 13,40 Adviesprijs € 16,75 € 12,73
 7. ANGELWAX Clay Bar Soft Geel
  ANGELWAX Clay Bar Soft Geel
  € 10,59 Adviesprijs € 12,50
 8. ANGELWAX Clay Bar Heavy Roze
  ANGELWAX Clay Bar Heavy Roze
  € 10,59 Adviesprijs € 12,50
 9. ANGELWAX Clay Bar Medium Blauw
  ANGELWAX Clay Bar Medium Blauw
  € 10,59 Adviesprijs € 12,50
 10. AUTOGLYM Surface Detailing Clay Kit
  AUTOGLYM Surface Detailing Clay Kit
  € 36,88 Adviesprijs € 46,00
 11. CROP Kleischijf
  CROP Kleischijf
  € 18,45 Adviesprijs € 20,50
 12. ANGELWAX Uber-Lube - Clay Lubricant
  ANGELWAX Uber-Lube - Clay Lubricant
  € 12,99 Adviesprijs € 16,30

14 producten

12 24

Klei blokken voor autolak

Klei blokken zijn speciale reinigingsblokken die samengesteld zijn uit speciaal klei. Deze clay bars worden gebruikt bij het grondig reinigen van autolak voordat deze gepolijst of gewaxt worden. Klei blokken verwijderen hardnekkig vuil die je met een normale autowasbeurt niet weg krijgt. Denk hierbij aan teerspetters, metaaldeeltjes, vliegroest, boomhars, vogelpoep of ander aanslag.

Verschillende soorten klei blokken

Er zijn verschillende soorten blokken klei voor autolak te koop. Het verschil in kleiblokken zit hem voornamelijk in de hardheid. Zo heb je harde claybars en zachte. Afhankelijk van de conditie van de lak kies je het blok klei dat geschikt is om te gebruiken.

Harde clay bar

Bij sterk vervuilde auto’s raden we aan om een harde klei blok te gebruiken. Dankzij de harde samenstelling verwijderd deze clay bar werkelijk alle verontreiniging en aanslag van iedere autolak. Het nadeel van een keiharde klei blok is dat deze ook lichte krasjes in de lak maakt. Het is dus noodzakelijk om naderhand de lak te polijsten om deze krasjes te verwijderen.

Medium clay bar

Een medium harde klei blok is de meest gebruikte clay bar in de markt. Deze verwijderd de meeste verontreiniging uit de lak en veroorzaakt veelal geen krasjes. Door de medium harde samenstelling is deze ontzettend fijn in gebruik.

Zachte clay bar

Een zachte clay bar wordt gebruikt voor het oppervlakkig verwijderen van lichte aanslag en verontreiniging. Deze klei blok beschikt over een zachte samenstelling en vormt zich aangenaam naar je hand. Met een zachte clay bar is het niet noodzakelijk om naderhand te polijsten. Hierna is het waxen van de autolak voldoende.

Hoe gebruik je een klei blok?

Voordat je een klei blok gaat gebruiken, moet je er voor zorgen dat de auto goed gewassen en afgedroogd is. Het blok klei moet over de lak van de auto glijden. Hiervoor heb je een Detailing Spray nodig, die fungeert als een glijmiddel. Door de Detailing Spray op de lak te spuiten kan je met de claybar over de autolak glijden om de verontreiniging te verwijderen. Wanneer je het oppervlak behandeld hebt, droog je deze af met een schone microvezeldoek. Hierna ga je door naar het volgende paneel om vervolgens de complete auto af te werken.

Kleischijf voor polijstmachines

In ons assortiment hebben wij ook speciale klei schijven. Dit zijn schijven die bevestigd kunnen worden op een excentrische polijstmachine en voorzien zijn van klei. Hierdoor hoef je niet de lak van de auto met de hand te kleien, maar doe je dit machinaal met je polijstmachine. Hierdoor werk je sneller en makkelijker.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.