• Het grootste assortiment van Europa!
  • Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis
  • Tot 100 dagen retourneren
  • Altijd voordelig geprijsd
dé Paint & NonPaint Store, het grootste assortiment van Europa! Het grootste assortiment van Europa!

Klei blokken & schijven

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Blokken klei voor autolak

Clay Bar is een speciale klei voor de auto. Klei blokken worden gebruikt om autolak grondig te reinigen en hardnekkig vuil of boomhars makkelijk van de lak te verwijderen die tijdens een normale wasbeurt niet van de auto af gaat. Met de klei voor de auto verwijder je teerspetters, boomhars, dennehars, metaaldeeltjes, vliegroest en vogelpoep makkelijk van de auto!

Hoe kun je een auto kleien?

Klei voor auto gebruiken om de lak grondig te reinigen? De beste manier om de auto te kleien is door gebruik te maken van een speciale reinigingsklei voor de auto en een Quick Detailer of Clay Lubricant. Volg onderstaande stappen om de klei voor de auto op de juiste manier te gebruiken op de lak.

  • Spray de Detailer of Lubricant op de auto en laat de klei over de lak glijden.
  • Neem het oppervlak af nadat je klaar bent met een droge en schone microvezeldoek
  • Werk de auto met de klei deel voor deel af 

Verschillende blokken klei voor ieder auto

Wanneer je een Clay Bar gaat kopen heb je de keuze uit verschillen blokken klei voor iedere auto. Het verschil in de claybars zitten hem in de hardheid van het blok. Zo zijn er harde, medium-harde en zachte blokken klei die ieder zijn eigen effect hebben op de lak van de auto. Een harde klei verwijdert het meest hardnekkige vuil, waarbij de zachte claybars gebruikt worden voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de auto. Lees hieronder meer over de verschillen tussen de klei voor de auto..

Harde Clay Bar voor het kleien van de auto

Harde Clay Bar is een klei die zeer hard en stug is. Een blok klei die hard is wordt gebruikt om sterk vervuilde auto's grond te reinigen. Vogelpoep, insectenresten, boomhars en dennehars worden met een harde klei makkelijk van de auto verwijderd. Het nadeel van een harde claybar is dat deze lichte krasjes in de lak maakt. Het is noodzakelijk om na gebruik de auto te polijsten!

Medium Clay Bar voor auto

Medium Clay Bar is een universele klei die veilig gebruikt kan worden op iedere auto. Een medium reinigingsklei verwijdert zowel hardnekkig vuil als teerspetters en metaaldeeltjes. Door de medium-harde samenstelling is de klei op de auto fijn in gebruik.

Zachte Clay Bar voor auto

Zachte Clay Bar is een milde klei om de auto oppervlakkig te reinigen. Een zachte klei vormt zich makkelijk naar de hand en is veilig voor iedere autolak. Het verwijdert lichte aanslag en verontreiniging en laat geen krassen in de lak achter. Na het gebruik van een zachte klei op de auto is het voldoende om de lak te waxen.

Hoe gebruik je een klei blok?

Voordat je een klei blok gaat gebruiken, moet je er voor zorgen dat de auto goed gewassen en afgedroogd is. De reingiginsklei moet over de lak van de auto glijden. Hiervoor heb je een Detailing Spray nodig, die fungeert als een glijmiddel. Door de Detailing Spray op de lak te spuiten kan je met de claybar over de auto glijden om de verontreiniging te verwijderen. Wanneer je het oppervlak behandeld hebt, droog je deze af met een schone microvezeldoek. Hierna ga je door naar het volgende paneel om vervolgens de complete auto af te werken.

Kleischijf voor polijstmachines

Kleischijf voor polijstmachine is speciaal ontwikkeld om machinaal de auto te kleien. Deze klei is in de vorm van een schijf die op de poetsmachine geplaatst kan worden. De ronde kleischijf voor polijstmachine is alleen geschikt voor excentrisch roterende poetsmachines. Dankzij de kleischijven hoef je niet meer met de hand de auto te kleien, maar doe je dit met de polijstmachine. Hierdoor werk je sneller en makkelijker!

© Car Repair Online Products