• Het grootste assortiment van Europa!
  • Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis
  • Tot 100 dagen retourneren
  • Altijd voordelig geprijsd
dé Paint & NonPaint Store, het grootste assortiment van Europa! Het grootste assortiment van Europa!

Momentsleutels

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Momentsleutels voor iedere klus!

Momentsleutels is een handgereedschap die in geen enkel bedrijf mag ontbreken. Een momentsleutel wordt gebruikt voor het aandraaien van wielbouten van een auto, het werken aan motoren, scooters, fietsen en installaties. Bij CROP heeft u een ruime keus uit verschillen de soorten momentsleutels voor iedere bout of moer. Van traditionele sleutels tot digitale momentsleutels met display waarop het aantal Nm digitaal af te lezen is.

Momentsleutels voor wielbouten en slotbouten

Momentsleutels worden veelal gebruikt voor het vastdraaien van wielbouten en slotbouten tijdens het verwisselen van banden of velgen. Wanneer u de bouten van het wiel gaat vastdraaien, stelt u van te voren het aantal Nm in waarmee de bout aangedraaid moet worden. Het aantal Newtonmeter is de kracht waarmee de bout maximaal wordt vastgezet. Op het moment dat u tijdens het aandraaien de kracht heeft bereikt, hoort u een klik. Op dat moment weet u dat u met de momentsleutel de bout in het wiel voldoende hebt vastgedraaid en kunt u verder naar de volgende wielbout.

Hoe werkt een momentsleutel?

Een momentsleutel is een speciale sleutel die iedere bout of moer kan vastdraaien met een constante kracht. Door het maximale aantal Nm in te stellen, voorkomt u dat de bout harder of strakker wordt aangedraaid dan de ingestelde kracht. Hierdoor voorkomt u dat er scheuren, barsten of breuken in het schroefdraad van de bout of moer komt door een te hoge kracht.

Stift voor momentsleutels

Een momentsleutel heeft een vierkante stift waarop krachtdoppen geplaatst kunnen worden. De doppen zijn noodzakelijk om de kracht van de momentsleutel over te brengen op de bout, waardoor deze op de juiste manier wordt aangedraaid. Afhankelijk van de grootte van de bout die u moet aandraaien, kiest u de gewenste krachtdop.

Momentsleutel instellen

Om een momentsleutel in te stellen, moet u weten met hoeveel kracht u de wielbout wilt vastdraaien. Een momentsleutel werkt immers aan de hand van een bepaald bereik die in wordt gesteld aan de hand van het aantal Newtonmeters. Maak allereerst de vergrendeling van de momentsleutel los. Veelal zit deze aan de onderkant van de sleutel. Hierna draait u het handvat links- of rechtsom waarna u het gewenste aantal Nm instelt. Door middel van de vergrendeling is het aantal Nm vast te zetten waardoor u ervan verzekerd bent dat deze niet verdraaid tijdens het sleutelen.

Momentsleutel kopen?

Wilt u een momentsleutel kopen voor het aandraaien van de bouten van uw wielen? Bij CROP kunt u terecht voor het kopen van diverse soorten momentsleutels. Van traditionele, tot digitale momentsleutels voor intensief en dagelijks gebruik! Bestel voor 22.00 uur uw momentsleutel en ontvang deze de volgende dag in huis!

© Car Repair Online Products