Welke primer gebruiken? Lees welke grondverf je nodig hebt voor je lak!

Ga je verven of een lak spuiten? Dan moet je weten welke primer je moet gebruiken die als grondverf dient om de lak te laten hechten aan het oppervlak. Er zijn verschillende soorten primer voor ieder oppervlak. Lees ons blog en kom erachter welke grondverf je nodig hebt en welke hechtprimer er geschikt is voor je klus!

Grondverf voor metaal

Voor metaal heb je vele verschillende soorten grondverf. Van sneldrogende primer die universeel te gebruiken is voor ieder oppervlak (behalve kunststof), tot een 2-componenten vulprimer die bekend staat om zijn hoge dekking en vulling. Een 2K vulprimer met verharder, vult zoals de naam al zegt, oneffenheden op in het oppervlak zodat de ondergrond glad en strak is. Metaal grondverf zorgt er tevens voor dat het ijzer, staal of metaal beschermt is tegen roest en corrosie. Een epoxy primer 2K is een professionele grondverf die veel gebruikt wordt op metaal dankzij de uitstekende anti-roest bescherming!

Epoxy primer met roestbescherming

Epoxy primer is te koop in een 1K en 2K verf kwaliteit. Een epoxy primer staat bekend om zijn etsende werking, krachtige hechting en bescherming tegen roest, oxidatie en corrosie. Om die reden wordt een epoxy primer veelal gebruikt als grondverf voor metaal, gegalvaniseerd staal, ijzer, aluminium en andere metaalsoorten. Door metaal in een epoxy grondverf te spuiten, zorgt de primer direct voor een fantastische roestbescherming!

Epoxy primer 2K in in spuitbus en blik

2K Epoxy primer bestaat uit 2-componenten, namelijk de epoxy primer zelf en verharder, waarbij de grondverf te koop is in spuitbus en blik. Door de 2-componenten met elkaar te mengen, wordt de epoxy primer ontzettend hard zodat het naast een krachtige hechting, tevens zorgt voor de beste anti-roestbesherming. Om die reden wordt een epoxy primer gebruikt om de carrosserie van een auto in de grondverf te spuiten. Nadat de epoxy primer is uitgehard, laat de grondverf zich makkelijk schuren tot een strak oppervlak.

Kunststof primer voor plastic

Kunststof primer is een speciale grondverf om lak op ieder soort kunststof of plastic te laten hechten. Hierdoor wordt een grondverf voor kunststof, ook wel een plastic primer genoemd. Een kunststof primer is een 1K lak die snel droogt en transparant is. Doordat een plastic primer slechts uit 1-component bestaat, is deze grondverf zeer flexibel waardoor het ideaal geschikt is om kunststof bumpers, spoilers en andere flexibele plastic auto-onderdelen in de grondverf te spuiten. Nadat de kunststof primer is uitgehard, kan deze overgespoten worden met iedere kleurlak, basislak en 2-componenten lak.

Primer voor carbon

Carbon spuiten? Dan heb je een primer voor carbon nodig! Om de verf goed op carbon te laten hechten, gebruik je een vulprimer. Een vulprimer zorgt er tevens voor dat kleine oneffenheden worden opgevuld en dat deze na uitharding, goed glad te schuren is. Een vulprimer zorgt voor een sterke hechting van lak op ieder soort carbon of glasvezel.