Polijsten met boormachine. Kan dat en hoe doe ik dat?

Polijsten met boormachine

Polijsten met boormachine doe je wanneer je niet direct over een polijstmachine beschikt. Door te polijsten met je accu boormachine heb je ook geen stroom of elektriciteit nodig. Je pakt makkelijk de accuboormachine uit je garage en begint met het polijsten van de lak. Echter moet je bij het polijsten met boormachine wel letten op een aantal dingen. Het kan immers ook verkeerd gaan! In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van polijsten met je boormachine, waar je op moet letten en wat je allemaal nodig hebt om veilig te poetsen met je accuboor.

Wat heb je nodig

Wanneer je de boormachine wilt gebruiken om mee te polijsten, dan heb je vanzelfsprekend een accuboor nodig. Op de boor plaats je een speciale houder met een bitje die fungeert als een klittenband steunpad waar je de polijstpad op kan bevestigen. Naast deze producten heb je ook polijstpasta en microvezeldoeken nodig. Het polijstmiddel gebruik je op de poetsschijf om mee te polijsten en met de microvezeldoek wrijf je de pasta uit na het poetsen.

Stappenplan: hoe polijsten met boormachine

Wil je de lak op je auto polijsten met een boormachine? Dat doe je zelf in een paar simpele stappen. Met onderstaand stappenplan gebruik je jouw eigen accuboormachine om autolak te polijsten zodat deze er weer fabrieksnieuw en glimmend uitziet.

  1. Stap 1: voordat je begint met het polijsten dient de lak schoon en droog te zijn. Wij adviseren dus de auto te wassen en goed af te drogen. Na het autowassen dient deze niet in direct zonlicht te staan, anders wordt het oppervlak te warm.
  2. Stap 2: plaats de polijstpad op de schijf die bevestigd zit op je accu boormachine door middel van het meegeleverde bitje. De polijstschijf dient schoon en droog te zijn.
  3. Stap 3: schud de polijstpasta fles goed voor gebruik. Het is belangrijk om deze krachtig te schudden zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn voor het beste resultaat.
  4. Stap 4: breng ter grootte van een €2,- munt polijstmiddel aan op de pad. Zet de boormachine met polijstschijf op de lak en begin op een laag toerental de pasta over het gebied op de auto aan te brengen. Nadat je het gebied volledig bedekt hebt kan je het toerental omhoog brengen om intensiever de autolak te polijsten.
  5. Stap 5: houd tijdens het polijsten met je boormachine het apparaat goed in beweging. Houdt deze nooit te lang op één plek! Hiermee voorkom je dat de lak te heet wordt en daardoor verbrand.
  6. Stap 6: autolak polijsten met de boormachine doe je het beste door horizontale en verticale banen te maken. Hierdoor weet je zeker dat het volledige oppervlak meerdere malen gepolijst wordt zodat je optimaal resultaat behaalt.
  7. Stap 7: klaar met poetsen? Dan is het tijd om het polijstmiddel uit te wrijven. Doe dit door kleine ronddraaiende bewegingen te maken met je microvezeldoek. Keer de doek na het uitpoetsen om op de laatste restjes weg te wrijven voor maximaal resultaat!

Tips en waar op letten

Wanneer je de boormachine gaat gebruiken om mee te polijsten, gebruik dan onze tips en waar je op moet letten. Hiermee voorkom je eventuele lakschade en weet je zeker dat je op de juiste manier de accuboor gebruikt bij het auto polijsten.

  • Houdt tijdens het polijsten met je boormachine als het apparaat heel goed in beweging. Omdat de accuboor alleen roteert tijdens polijsten, moet je oppassen dat je de lak niet te heet wordt waardoor deze kan verbranden. Deze vorm van lakschade is niet meer te herstellen, enkel door opnieuw te spuiten.
  • Begin altijd op een laag toerental te polijsten en voor naar tevredenheid de snelheid op.
  • Begin niet met een te hoge lakcorrectie. Bij voorkeur starten met een medium polijstpad en medium polijstpasta.
  • Voorkom direct zonlicht. Zet de auto altijd in de schaduw of binnen. Als de lak in zonlicht staat wordt deze te warm en droogt het polijstmiddel te snel tijdens het poetsen.
  • Voor het beste resultaat adviseren we excentisch lak te polijsten om hologrammen en poetsmachine draaiingen eruit te polijsten.

Koplampen polijsten met boormachine

Koplampen polijsten met boormachine is een makkelijke manier om vergeelde en doffe koplampen van je auto te herstellen. Doordat de boormachine op accu werkt, is deze snel te gebruiken om de koplampen te polijsten waar en wanneer je maar wilt. Omdat een accuboormachine alleen een roterende polijstbeweging maakt, behaal je een hoge correctie waardoor je doffe aanslag verwijdert en diepe krassen uit de koplamp kan polijsten. Let er bij het polijsten van koplampen op dat je de boormachine niet te snel laat draaien!