Lijmresten verwijderen van autolak? Zo doe je dat!

Lijmresten verwijderen van autolak kan een lastige klus zijn. Lijmresten blijven achter op de auto na het verwijderen van een sticker, wrap of logo. Lijm- en stickerresten van de auto verwijderen zonder de lak te beschadigen kan je makkelijk zelf doen met de juiste producten. Lees ons blog hoe je zelf lijmresten kan verwijderen van autolak.

Hoe lijmresten van autolak verwijderen

Caramelschijf is de beste manier hoe je een sticker en lijmresten van autolak moet verwijderen. Een caramelschijf wordt daarom ook een stickerverwijderaar genoemd. Dit is een schijf die gemaakt is van speciaal rubber, afkomstig van een caramel boom. Deze caramelschijf kan zonder schade lijmresten van autolak verwijderen. De caramalschijf kan middels een bitje op iedere boormachine geplaatst worden. Hierdoor kan iedereen zelf de sticker en lijmresten van de auto verwijderen.

Hoe gebruik ik een caramelschijf om stickers te verwijderen?

Een caramelschijf kan middels een bitje aangesloten worden op een boormachine. Om de stickerverwijderaar op de juiste manier te gebruiken, volg je onderstaande stappen.

  1. Zorg dat het oppervlak schoon is.
  2. Plaats de caramelschijf op de boormachine en zorg dat deze goed bevestigd is, zodat deze niet los komt.
  3. Zet de caramelschijf recht op de lijmresten of sticker (niet schuin of gekanteld).
  4. Oefen geen druk uit, laat de boormachine en de caramelschijf het werk doen.
  5. Zorg ervoor dat de caramelschijf en boormachine niet boven de 4000 tpm komt.
  6. Zijn de remsten van de auto af? Maak de lak schoon met een goede ontvetter. Indien gewenst kan de auto gepolijst worden.