Hoe het beste roest verwijderen van auto?

Roest is één van de grootste vijanden van auto’s en auto-eigenaren. Roest op de auto begint met een klein plekje, maar kan zich al snel uitbreiden naar een grotere roestplek of zelfs een gat! Het is dus belangrijk dat je op tijd een roestplek op de auto behandeld en verwijderd. Hiermee voorkom je in de toekomst hoge reparatiekosten! Lees meer over hoe je roest op de auto kan behandelen, verwijderen en vervolgens de lak kan herstellen.

Hoe behandel en verwijder ik roest van mijn auto?

Roestplekken op de auto behandelen en deze verwijderen zodat de carrosserie weer roestvrij is? Door roest op de auto te behandelen, kun je roestplekken verwijderen waarna er opnieuw lak gespoten kan worden zodat de auto er weer als nieuw uit ziet. Roest kan je verwijderen op de volgende manier:

  1. Schuur het meeste roest weg. Wanneer je begint met het behandelen van de roestplekken op de auto, is het raadzaam om de meest hardnekkige corrosie weg te schuren met schuurpapier. Indien gewenst kan je gebruik maken van een staalborstel om het meest oppervlakkige roest weg te borstelen. Wanneer de roest echt hardnekkig is, adviseren we grover schuurpapier te gebruiken om de oxidatie weg te schuren. Schuur niet alleen de roest weg, maar schuur het stuk rondom de roestplek ook op (+- 5cm). Hierdoor weet je zeker dat alles weg is!
  2. Gebruik een roestomvormer. Nadat je klaar bent met het wegschuren van de roest, zou het kunnen dat er nog wat restjes zijn blijven zitten. Om er zeker van te zijn dat deze resten niet opnieuw voor roestplekken zorgen, raden we aan om een roestomvormer te gebruiken. Een roestomvormer is een product dat roest “inkapselt” en “omzet” naar een grondlaag. Dankzij de roestomvormer voorkomen je dat roest zich zal uitbreiden in het metalen oppervlak.
  3. Spuit een anti-roest primer. Nadat het oppervlak behandeld is met de roestomvormer, dient deze gespoten te worden met een anti-roest primer. Anti-roest grondverf is een sterke hechtprimer met een anti-roest bescherming. De antiroest bescherming zorgt ervoor dat de vorming van roest en corrosie in de toekomst wordt tegengegaan. De primer daarbij voor een langdurige en krachtige hechting van de autolak die op het oppervlak wordt gespoten.
  4. Schuur en ontvet de primer. Nadat de primer is uitgehard, kan deze opgeschuurd worden tot een strak en glad oppervlak. Wanneer de primer is glad geschuurd, adviseren we de grondverf te ontvetten en voor te bereiden op het spuiten van de kleurlak.
  5. Koop autolak op kleurcode van de auto. Om de schade onzichtbaar te repareren, dient het oppervlak weer in de kleur van de auto gespoten te worden. Koop hierbij een spuitbus autolak op kleurcode/-naam van de auto. Onze ervaren kleurmakers zijn in staat om iedere autokleur te mengen aan de hand van het originele recept. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de nieuwe lak, 100% overeenkomt komt met de huidige kleur van de auto! Onze autolak op maat is van hoogwaardige kwaliteit die garant staat voor een perfecte dekking en spuitkwaliteit.
  6. Spuiten van autolak. Spuit de autolak in meerdere dunne lagen op het oppervlak. Houd hierbij een afstand van ca. 30cm tot het oppervlak en tussen de spuitlagen pauzes van ca. 15 minuten. Wij adviseren meerdere dunne lagen te spuiten i.p.v. dikke lagen. Hierdoor is de droogtijd sneller en voorkom je zakkers! Na de laatste laag dient de verf minimaal 60 minuten te drogen totdat deze stofdroog is.
  7. Spuit de lak af met een blanke lak. Nadat het oppervlak gespoten is met verf in de kleur van de auto, dient deze afgespoten te worden met een blanke lak. Een blanke lak zorgt zowel voor de glansgraad van de kleurlak, als voor een langdurige bescherming van de lak. Hierdoor is het oppervlak en de lak langdurig beschermt tegen alle invloeden van buitenaf. Nu is de auto weer klaar om veilig de weg op te gaan!

Hoe komt er roest op mijn auto?

Roest op de auto ontstaat alleen op metalen en ijzeren onderdelen die kaal zijn. Door steenslagschade, parkeerschade of andere lakschade, kunnen auto-onderdelen kaal worden. Hierdoor staat het metaal bloot aan invloeden van buitenaf. Water, zoutwater (zeewater), vocht, lucht, zeelucht en overige invloeden van buitenaf, zorgen voor de vorming van roest, oxidatie en corrosie. Het ontstaan van roest kan komen door een klein onschuldig plekje. Dit plekje kan zich al snel uitbreiden naar een grotere plek wanneer het in contact komt met eerder genoemde invloeden.

Hoe voorkom ik roest op de auto?

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus ten alle tijden voor dat je auto in topconditie verkeerd. Dit kan je doen door regelmatig de auto te wassen en de lak te controleren op schade en steenslag. Zie je dat er lakschade is? Tip dan met een lakstift het oppervlak bij zodat het metaal opnieuw beschermt is tegen invloeden van buitenaf.