Autolak kleur scannen

Autolak kleur scannen

Autolak kleur scannen wordt gedaan met een spectrophotometer. Dit is een speciaal meetapparaat die de kleur van autolak kan scannen waaruit het recept komt om exact die kleur autolak te kunnen maken. Bij CROP kan je jouw autolak kleur scannen. Nadat wij de kleur van autolak hebben gemeten, kunnen we de verf afvullen in een spuitbus, blik of lakstift.

Hoe kan ik mijn autolak kleur scannen?

Om jouw kleur autolak te scannen, moet het voorbeeld de minimale grootte hebben van een creditcard. Hierbij is het belangrijk dat het staaltje vlak (recht), schoon en krasvrij is. Op die manier kunnen wij het beste jouw autolak kleur scannen. Er zijn twee mogelijkheden om de kleur van jouw auto te scannen.

  1. Maak een afspraak en kom langs bij ons in Rotterdam. Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee, waarbij wij in de tussentijd aan de slag gaan met het scannen van de lak op jouw auto.
  2. Plaats online je bestellen zoals jij deze wenst. Bij het bestellen van autolak op maat, kan je aangeven dat je een staaltje opstuurt. Na het afronden van je bestelling ontvang je een mail met de orderbevestiging. Stuur het voorbeeld/staaltje op onder vermelding van jouw ordernummer. Zodra het staaltje bij ons binnen is, kunnen wij direct aan de slag met het scannen van de autolak kleur.

Verf kleur scannen?

Naast autolak kan je bij ons ook terecht om je verf kleur te scannen. Denk hierbij aan een keukenkastje, tafel, deurklink, fiets, motor, camper, caravan of een ander stukje waar verf op zit. Veel voorkomend is het scannen van een staaltje verf van Flexa, Sigma, Histor of een ander merk. Met het staaltje kunnen wij exact dezelfde kleur scannen zodat je een spuitbus lak, blik of lakstift kan kopen.

Kan je metallic autolak scannen?

Ja, wij kunnen ook metallic autolak scannen. Wanneer wij een auto krijgen met metallic lak of een voorbeeld, zullen we deze eerst polijsten zodat de autolak 100% strak is. Op die manier kan onze spectrophotometer de kleur en metallic van autolak goed scannen, zodat je gegarandeerd bent van exact dezelfde kleur verf in een spuitlak, lakstift of blik.

Wat kan ik opsturen om te scannen?

Besloten of jij je kleur autolak wil laten scannen? Dan vraag je jezelf wellicht af wat je dan kan opsturen om de kleur te laten meten. Onderstaande voorbeelden zou jij op kunnen laten sturen om de kleur van de lak te laten scannen.

  • Sleepoog
  • Spiegelkap
  • Stukje van de bumper
  • Interieurlijst
  • Keukenkastje
  • Buis van de fiets
  • Stuk van de camper of caravan
  • Velg
  • Scooter kap