Auto met de hand detailen. Hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en het zonnetje laat zich weer vaker zien. In het voorjaar is het een mooie tijd om de lak op de auto weer eens wat extra aandacht te geven. Een auto met de hand detailen is dan ook de beste methode en door iedereen makkelijk te doen! Hierbij vraag je jezelf wellicht af: “Hoe doe ik dat en wat heb ik allemaal nodig om de lak op met mijn auto te detailen?” In ons blog leggen we stap voor stap uit hoe jij jouw auto met de hand kan detailen en deze klaar maakt voor de zomer.

Voordelen van het met de hand detailen van autolak

Het voordeel van het met de hand detailen van de auto is dat iedereen dit kan doen, wanneer die wilt en hoe die het wilt. Hierbij maakt het niet uit of je dit binnen in de garage doet of buiten op straat of de oprit. Om de auto met de hand te detailen, hoef je niet te beschikken over een polijstmachine, dure producten of andere apparatuur. Je moet enkel weten wat je moet doen en welke producten je ervoor nodig hebt.

Met welke producten kan ik mijn auto detailen?

Om de auto met de hand te detailen, heb je de juiste producten nodig. Met deze producten verwijder je krassen, boomhars, teerspetters en andere verontreiniging van iedere autolak. Daarnaast herstel je de glans van de lak waardoor deze weer gaat glimmen alsof de auto nieuw uit de showroom komt rijden.

Goede autoshampoo

Een autoshampoo is de basis van iedere detail-beurt. Het is belangrijk dat de auto gewassen wordt met een krachtige shampoo waardoor de lak volledig schoon is. Na het wassen droog je de auto af met een hoogwaardige microvezel droogdoek van The Rag Company.

Autowassen met autoshampoo

Reinigingsklei voor autolak

Auto klei is een speciaal soort klei dat veilig gebruikt kan worden op de lak van een auto. Deze klei verwijdert vuil, boomhars en teerspetters die normaliter na een normale wasbeurt op de lak achterblijven. Door deze klei te gebruiken verwijder je alle verontreiniging van de auto waardoor je zeker weet dat de lak volledig gereinigd is.

Auto kleien met reinigingsklei

Lubricant of Spray Detailer

Een Lubricant is een Spray Detailer die gebruikt wordt in combinatie met de detail reinigingsklei. De Lubricant fungeert als een glijmiddel om de Claybar soepel over de lak van de auto te lagen glijden. Om de klei te gebruiken is het dan ook noodzakelijk om een Spray Detailer mee te bestellen!

Hand polish

Nadat de de auto volledig ‘gekleid’ is weten we zeker dat de lak 100% schoon is. Eventuele achtergebleven verontreiniging of vuilresten zijn dankzij het kleinen volledig van de lak verwijderd! Nu is het zaak om oppervlakkige krassen uit de lak te verwijderen en de glans in de lak te herstellen. Door een hand polish te gebruiken i.c.m. een poetsdoek, polijst je de lak lichtjes op waardoor krassen veilig uit de lak verwijderd worden. Dankzij de licht ‘slijpende werking’ van het polijstmiddel, wordt de glans in de lak hersteld en gaan eventuele doffe en verweerde plekken weer glimmen!

Autowax aanbrengen

Autowax

Nadat de auto met de hand polish gepolijst is, dient de lak opnieuw verzegelt en beschermt te worden. Door een autowax aan te brengen, bescherm je de lak en geef je de auto extra glans. De wax zorgt er tevens voor dat vuil niet meer aan de lak hecht en regendruppels van de auto afdruipen. Dankzij de wax heeft de lak nu een vuil- en waterafstotende werking. Door een goede autowax te gebruiken krijgt de lak op de auto een warme, diepe en reflecterende glans. Een uitstraling waar de buurman of -vrouw jaloers op is!

Auto detail producten kopen?

Wil jij de auto met de hand detail en hiervoor de juiste producten kopen? Dat kan in onze webshop. Wij verkopen alles van A tot Z om je auto klaar voor de zomer te maken! Met deze producten bereik je een fantastisch resultaat en staat de auto er straks weer als nieuw bij.

Auto showroom klaar maken!